یکشنبه ۰۲ اردیبهشت ۰۳

شکلات از چه چیزی ساخته شده است؟ و چطور؟

۷ بازديد

شکلات یک محصول غذایی است که از میوه درخت کاکائو (Theobroma cacao) تهیه می شود. شکلات خام و فرآوری نشده طعم تلخ و خشکی دارد، اما شکلاتی که تخمیر، خشک و برشته شده و مقداری شکر و خامه به آن اضافه شده است، طعمی الهی دارد.

شکلات یک محصول غذایی است که از میوه درخت کاکائو (Theobroma cacao) تهیه می شود. شکلات خام و فرآوری نشده طعم تلخ و خشکی دارد، اما شکلاتی که تخمیر، خشک و برشته شده و مقداری شکر و خامه به آن اضافه شده است، طعمی الهی دارد.

مردم در سرتاسر جهان از طعم بد شکلات به تنهایی و در انواع غذاها لذت می برند. بیش از نیمی از کل شکلات مصرفی ما از کشورهای غرب آفریقا، عمدتاً غنا و ساحل عاج تهیه می شود.

بیشتر بخوانید: مشاهده انواع شکلات تبلیغاتی با لوگو

شکلات از چه چیزی ساخته شده است؟ و چطور؟

شکلات از میوه درخت کاکائو گرفته می شود که منحصراً در آب و هوای گرمسیری رشد می کند. درخت کاکائو بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است، اما با توجه به کتاب «تاریخ واقعی شکلات، توسط سوفی دی کو و مایکل دی کو (تیمز و هادسون، 2013). امروزه غنا، ساحل عاج، نیجریه، اندونزی و برزیل حدود 80 درصد از تولید کاکائو در جهان را تشکیل می دهند.

بر اساس اطلس جهانی شکلات درختان کاکائو میوه هایی می دهند که تقریباً به اندازه و شکل یک توپ فوتبال هستند. این توت ها یا غلاف های توده دار پر از 50 دانه ترش یا لوبیا هستند که با پالپ سفید پوشانده شده اند. غلاف ها با دست برداشت می شوند و برای حذف دانه های کاکائو باز می شوند و سپس در سینی های سرپوشیده قرار می گیرند و برای چند روز تخمیر می شوند. پس از تخمیر، لوبیاها را باز می کنند و می گذارند تا خشک شوند.

سپس دانه‌ها را به کارخانه شکلات‌سازی می‌برند و در آنجا تمیز می‌کنند و زباله‌ها را از بین می‌برند. لوبیاها در فرهای بزرگ و چرخان برشته می شوند. تفت دادن طعم را از بین می برد و لوبیاها را از پوست آنها خارج می کند. لوبیاهای برشته به داخل دستگاه برنج می روند که لوبیاها را می شکافد و پوسته آن را جدا می کند. قسمت باقی مانده از لوبیا را نوک می نامند و آن تکه ای است که تبدیل به شکلات خوراکی می شود.

چه کسی شکلات را کشف کرد؟

دانشمندان درباره مدت زمانی که انسان ها از دانه های کاکائو استفاده و مصرف می کرده اند بحث می کنند. تاریخچه شکلات حداقل به 2000 سال پیش باز می‌گردد، در حالی که مورخان سوفی و ​​مایکل کو، نویسندگان “تاریخ واقعی شکلات” پیشنهاد می‌کنند که ممکن است به چهار هزار سال قبل بازگردد. کلمه شکلات را می توان به کلمه آزتک “xocoatl”، نام نوشیدنی تلخی که از دانه های کاکائو درست می شود، ردیابی کرد. این شیوه مصرف شکلات بود تا اینکه فاتحان اسپانیایی به آمریکای مرکزی آمدند.

شکلات در قرن هجدهم یک نوشیدنی مرسوم برای اروپاییان ثروتمند بود. انقلاب صنعتی اجازه داد تا شکلات به صورت انبوه تولید شود و این خوراکی را برای توده ها به ارمغان آورد. این محبوبیت منجر به توسعه مزارع درختان کاکائو شد.

در سال 1847، یک شرکت شکلات سازی بریستول، انگلستان، Fry’s، اولین شکلات انبوه را ایجاد کرد، زمانی که جوزف فرای کره کاکائو اضافی را به شکلات Van Houten اضافه کرد، که آن را به یک خمیر قابل قالب گیری تبدیل کرد، طبق گفته موزه بریستول.

مصرف انبوه شکلات در اواخر دهه 1800 زمانی که میلتون اس. هرشی شروع به فروش کارامل های با روکش شکلات کرد، به ایالات متحده رسید. او سپس فرمول خود را برای شکلات شیری ایجاد کرد، تجهیزات کارخانه شکلات سازی را خریداری کرد و شکلات تخته ای و اشکال دیگر مانند بوسه های هرشی را در سال 1900 به تولید انبوه معرفی کرد.

در سال 1923، شرکت Mars نوار راه شیری را با قرار دادن نوقا در داخل یک تخته شکلات توسعه داد. در همان سال، کارمند سابق هرشی H.B. ریس فنجان های کره بادام زمینی ریس را معرفی کرد که بعداً بخشی از برند هرشی شد.

با گذشت سال‌ها، شکلات‌های تولیدکنندگان کوچک و بزرگ به طور فزاینده‌ای نوآورانه شده‌اند.

شکلات و تغییرات آب و هوایی

تولید شکلات توسط تغییرات آب و هوایی تهدید می شود. بر اساس گزارش سال 2016 توسط اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، کشورهای تولیدکننده اولیه کاکائو مانند ساحل عاج، غنا و اندونزی 2.1 درجه سانتیگراد (3.7 درجه فارنهایت) افزایش خواهند داشت.

کشاورزان و دانشمندان در حال کار بر روی توسعه استراتژی هایی برای حفظ تولید شکلات هستند. به گفته NOAA، برخی از کشاورزان برای افزایش سایه و کاهش از دست دادن رطوبت، درختان بلندتری را در کنار درختان کاکائو می کارند. مزارع کاکائو همچنین ممکن است به ارتفاعات بالاتر با دمای خنک تر و بارندگی بیشتر حرکت کنند.

تولید شکلات نیز می تواند به محیط زیست آسیب برساند. کشاورزان اغلب جنگل ها را پاکسازی می کنند تا جایی برای مزارع کاکائو ایجاد کنند. طبق گزارش صندوق جهانی حیات وحش ، حدود 70 درصد از جنگل زدایی غیرقانونی ساحل عاج مربوط به کشاورزی کاکائو است.
منبع: زرین گیفت

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.